2013. március 26., kedd

Shamballa karkötők


A SHAMBALLA KARKÖTŐRŐL,AMI MOST NAGY DIVAT! :-)

Shamballa karkötő. Ismeritek ezt az ékszert? Hallottatok már róla? Tudjátok mi ez?

Ha, nem, akkor hamarosan biztosan találkoztok vele, mert az idei év legnagyobb őrülete lesz.
Ez is, mint a kabbala, egy valláshoz, egy gyógyító energiához kapcsolódó ékszer.Az utóbbi időben rendkívüli népszerűségre tett szert az amerikai hip-hop kultúrában (Jay-Z hozta divatba), pedig valódi eredete nagy múltra tekint vissza.

Shamballa legendája*
A buddhisták hite szerint létezett egy hely, ahol az ég és a föld találkozott, mely a földi paradicsom volt, maga a tökéletesség, a béke, a szeretet, a gyógyulás és a nyugalom helye. Tibeti és mongol lámák ősidők óta emlegetnek egy bizonyos Shamballát, ám ezt a helyet hiába is keresnénk a térképen, nem találnánk.

A modern tudósok véleménye megoszlik arról, valóban létezett-e az a földi paradicsom, amelyet a hagyományok emlegetnek. Egyesek a fantázia szüleményének tartják, mások viszont valamelyik közép-ázsiai történelmi királysággal azonosítják. Mindazt, amit a helyéről tudunk, egy tibeti legenda foglalja össze, amely Shamballát az “északi nyugalom helyé” -nek nevezi, ami arra utal, hogy a mitikus birodalom valahol Tibettől északra található. Ezt támasztják alá az indiai hagyományok is, miszerint a Himalájától északra van egy Kalapa nevű hely, ahol tökéletes emberek élnek.

A legenda szerint Buddhát Shamballában avatták be a titkos tanokba. A rejtett hely a legenda szerint egy völgy mélyén bújik meg, s óriási hófödte hegycsúcsok veszik körül. Megközelítését egy tó, vagy kiszáradt tó meder nehezíti, s csupán egy keskeny hágón vagy barlangon keresztül vezet oda út. A lámák szentül állítják, hogy Shamballába nem juthat el minden vándor – csak az, aki meghívást kapott oda.

A Shamballa karkötő ezt a spirituális üzenetet hordozza magában, de stílusos és csodálatosan szép ajándék is lehet egyben bárki számára.


Forrás: Évi ékes ékszerei




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése