Gyöngyök és társaikBizsu alapok


A bizsu ékszerekről is készítek egy összefoglalót. Mivel én kedvenceim a gyöngyös ékszerek, erre jobban kitérek majd, de előbb, tudjuk meg miből készülhetnek a bizsu ékszerek.
Manapság nem csak a nemesfém ékszereket láthatjuk, használhatjuk, hanem már rengeteg helyen lehet bizsu ékszereket vásárolni. Ezek kedvezőbb árúak, mint a nemesfém társaik, viszont a célunkat, ugyanúgy elérhetjük velük, legfőképp a hétköznapokban, kivéve bizonyos fontosabb események ez a saját véleményem.
Kifejezhetjük egyéniségünket, hangulatunkat, hathatunk az egészségi állapotunkra, megmutathatjuk másoknak, milyenek vagyunk, egyfajta önkifejezés…


Fém alapanyagból
Ebben a kategóriában legelterjedtebb a sárgaréz, melynek az aranyához hasonló színe van. Huzal, illetve lemez formá­jában használják az ékszeriparban. A különféle alkatrészeket keményforrasztással kap­csolják össze, így ezek meglágyulnak, ennek következménye, hogy hamarabb tönkremennek, deformálódhatnak, melyet alpakka ötvözetekkel orvosolnak.

Az alpakka alapanyagú ékszereket, galvanizálással utólagosan színeznek, a bonyolultabb darabokat öntéssel állítják elő.
  
 

Bizsuk műanyagból
Az utóbbi években a különböző műanyagok terjedtek el a bizsugyártásban. Műanyag feldolgozási módjai a forgá­csolás, a préselés vagy a fröccsöntés.
Az ilyen módszerrel alkalmazott anyagok a műszaru, a plexiüveg, a polisztirol, a celluloid, a poliamid.


A műszaru jól színezhető anyag, mely forgácsolással alakítható, de melegen hajlítható. Lemezek, csövek, és ru­dak formájában kerül forgalomba. Alkalmazása széleskörű, ugyanis bútordíszeket, gombokat is készítenek belőle az ékszeren kívül.

Folyt. Köv. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése